Laillista ilmaista musiikkia löytyy netistä lähinnä mp3 muodossa. Palvelut, jotka tarjoavat musiikkia ilmaiseksi, sisältävät yleensä vähemmän tunnettujen artistien musiikkia.

Mikseri.net
Mikseri.net on suomalainen musiikkisivusto, joka sisältää ilmaista suomalaista mp3-muodossa olevaa musiikkia.
Se on Suomen suurin ilmaisen musiikin Internet-jakelija ja yhteisö ja sivuistoilta sanotaan löytyvän yli 25 000 erilaista musiikkikappaletta.
Mikseri.net perustuu siihen, että artistit voivat lähettää sinne kappaleitaan ilmaiseksi kaikkien kuunneltavaksi. Rekisteröityneet käyttäjät voivat luoda omia projekteja, arvostella ja kommentoida kappaleita, sekä kirjoittaa forumille tai pikaviestinä suoraan toisille käyttäjille.
Mikseri.net on myös järjestänyt yhdessä Universal Musicin kanssa kaksi kilpailua, joissa parhaiksi valitut osallistujat ovat päässeet Greatest Bits -levylle.Mikseri.netiin rekisteröityminen on ilmaista.Entisistä Mikseri.netin artisteista levytyssopimuksen ovat saaneet muun muassa Uniklubi, @junkmail, Chorale, Steen1 ja Stella.

 
 

MP3Lizard

MP3Lizard tarjoaa musiikkia itsenäisiltä suomalaisilta artisteilta Mp3-muodossa.

Musiikki on jaoteltu eri tyylisuuntien mukaan: alternative, blues, country, dance/techno, jazz, metalli, pop, punk, rap, rock ja hard rock jne.

Uusimmat ja suosituimmat ovat omilla listoillaan.

Ladattavan ilmaisen musiikin lisäksi palvelu sisältää levy- ja musiikkiarvosteluja.

Ulkomaalaiset ilmaiset Mp3-musiikkipalvelut:

Myös nämä perustuvat itsenäisten artistien musiikkiin.

Epitonic.com
Ulkomaalainen ilmaisen musiikin palvelu.
”…downloading music from Epitonic.com is entirely legal, in just the same way that it’s legal to download promotional music from a band’s Web site…”
MP3-kappaleiden kuunteluun voit tarvita MP3-formaattia tukevan kuunteluohjelman, jollainen on esimerkiksi
WinAmp.