Ilmainen Kuvankäsittely

Internetistä löytyy monentasoisia ilmaisia kuvankäsittely ohjelmia. Myös animaatioita on mahdollista tehdä ilmaisilla ohjelmilla.

 
 

PhotoFiltre

PhotoFiltre on monipuolinen ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Se on varsin helppokäyttöinen. Kaikki valikot ja työkalut ovat tutunnäköisiä Windowsista. PhotoFiltre soveltuu myös hyvin ensimmäiseksi kuvankäsittelyohjelmaksi. Sillä voidaan tehdä mm. kuvan kokomuunnoksia, värisävyn säätöa, punasilmäisyyden poistoa. Siinä on myös erilaisia tehoste ja kuvanmuokkaustoimintoja, joilla kuvasta voidaan esim. tehdä vanhanaikainen tai vesivärityö.
Lisäksi siihen on saatavilla käännöstiedosto suomeksi.


SUMO Paint
Verkossa toimivan piirto- ja kuvankäsittelyohjelma.
Web-selaimessa toimivana ohjelmistona SUMO Paint ei edellytä käyttäjiltään investointeja, riittää kun käytettävissä on nettiyhteydellä varustettu tietokone.
Ohjelmasta löytyy kaikki kuvankäsittelyssä ja piirtämisessä tarvittavat perusominaisuudet. Perusominaisuuksien lisäksi ohjelma tarjoaa työkalut myös vaativampaan kuvankäsittelyyn.
SUMO Paintin avulla voit luoda, muokata ja tallentaa kuviasi joko koneellesi tai verkkoon.


GIMP

GIMP on varsinkin Linuxin käyttäjien suosima kuvankäsittelyohjelma, mutta toimiin nykyisin hyvin myös Windows ohjelmistossa. Se sisältää kaikki perustoiminnot sekä monia erikoistoimintoja.

GIMP on ilmainen ja kilpailee joissakin ominaisuuksissa jopa PhotoShopin kanssa.
GIMPin voi ladata sen virallisilta kotisivuilta, Windows-versio löytyy samasta osoitteesta. Windows-versio on kuitenkin muutaman version jäljessä Linux-versiosta ja on hieman epävakaampi, tavallisessa käytössä tällä ei kuitenkaan ole merkitystä.
GIMP-Suomi.org on sivusto, jonka kautta löydät paljon tietoa ks. ohjelmasta ja sieltä löydät myös hyvät linkit ohjelman lataamiseen ja myös ohjeita, jos haluat vaihtaa kielen suomeksi.
Lisää tietoja Gimpistä sekä suomenkieliset asennus- ja käyttöohjeet löydät:

Ilmainen GIMP-opas


Gimp-käyttöohje


Ilmainen piirto-ohjelma

Tux Paint on hauska ja helppokäyttöinen ohjelma kuvankäsittelyn opetteluun. Helppo ja yksinkertainen käyttöliittymä, sekä hauskat ääniefektit tekevät siitä sopivan pienille lapsille.


Picasa

Picasa on Googlen ilmainen kuvankäsittelyohjelma.
Picasa erinomainen perus kuvankäsittely ja kuvien arkistointi ohjelma. Suomenkielisyys ja helppokäyttöisyys tekevät siitä käyttäjäystävällisen.
Google mainostaa sitä mm. näin :
  • Voit etsiä ja järjestää kaikki koneellasi olevat kuvat
  • Voit helposti muokata kuvia ja lisätä niihin tehosteita
  • Voit jakaa kuviasi muille sähköpostitse, tulostettuina ja Internetissä

– vaivattomasti, nopeasti ja maksutta.


3D OHJELMAT

Blender

Blender eli sekoitin on ilmainen vapaaohjelma 3D:n mallintamista, animaatiota, tulkintaa, jälki tuotantoa, vuorovaikutteista luomista ja toistoa varten. Saatavissa kaikkia merkittäviä käyttöjärjestelmiä varten GNU:n yleislisenssin alla ilmaiseksi.
Eli voit ladata sen ilmaiseksi !
Ohjelman avulla on suhteellisen helppo muokata 3D grafiikkaa.
Lisätietoja Blenderin käyttöön:
Suomenkielisiä ohjeita

Anim8or

Anim8or on pienehkö ilmainen 3D mallinnus ja animaatio-ohjelma.
Ohjelman on luonut R. Steven Glanville, joka uskoo, että siitä on hyötyä monille, jotka pitävät animaatioista ja 3D asioista.
Ohjelma ei vedä vertoja isoille ohjelmistoille, mutta on ilmainen ja sivuilla on paljon käyttöohjeita englanniksi.